Slide background

Mieren bestrijden

Mieren kunnen voor veel overlast zorgen, zeker als ze uw huis binnen komen of uw straatwerk aantasten. De meeste mierensoorten in Nederland brengen geen ernstig gezondheidsrisico met zich mee. Wanneer mieren overlast in en om uw huis niet goed bestreden wordt, kan het uitlopen tot een ware plaag waar de gehele omgeving last van kan krijgen. EcoQueen heeft jarenlange vakkennis ter bestrijding van mieren en we beschikken over de juiste bestrijdingsmiddelen om u van uw mieren overlast af te helpen.

• 24/7 vrijblijvend contact opnemen voor advies, offerte en bestrijding
• direct hulp inschakelen voor een vaste scherpe prijs
• binnen 24 uur bestrijding we uw mieren
• spoed kan ook dan kunt u dezelfde dag nog geholpen
• landelijke dekking, dus altijd een gediplomeerde bestrijder in de buurt
• neem zelf niet nog meer geen risico en voorkom gezondheidsklachten
• mieren bestrijden is voor ons dagelijks werk

Mierenbestrijding in heel Nederland

Bij het bestrijden van mieren is het belangrijk om te weten om welk type mier het gaat. De gewone mier en de houtmier zijn onschadelijk maar kunnen wel hinderlijk zijn als ze in grote getalen uw huis binnenkomen. De rode mier (Rogers mier) en de Farao mier zijn wel een stuk hardnekkiger om te bestrijden en bovendien gevaarlijker. Door uw huis te behandelen met de juiste middelen zal het aantal mieren afnemen al na het eerste uur!

Gewone, zwarte mieren kunt u soms zelf succesvol bestrijden. Wel is onze ervaring dat veel mensen uiteindelijk alsnog een professionele bestrijder moet inschakelen om het probleem echt goed en efficiënt op te lossen. Op plaatsen alwaar de H.A.C.C.P. wetgeving van toepassing is mag slechts professioneel bestreden worden. Veel beter is om te voorkomen dat u mieren in huis krijgt door zo min mogelijk afval te laten liggen en zoetigheid. Dit trekt mieren aan waardoor ze met name in de zomer graag uw huis binnenkomen. Gooi eten dat door mieren is aangetast altijd weg! Mieren zijn zelf niet schadelijk maar verspreiden wel veel bacteriën die uw voedsel kunnen aantasten. Komen de mieren in grote groepen uw huis binnen en kunt u zelf het nest niet succesvol bestrijden omdat het heel diep zit? Dan kunt u wel het beste direct een expert van EcoQueen inschakelen om zo snel mogelijk van het nest en overlast af te komen.

De Farao mier en Rogers mier zijn gevaarlijker, met name de Farao mier kan steken, bijten en ziektes verspreiden. Deze mier komt in tegenstelling tot andere miersoorten af op vlees en houdt van warmtebronnen. Vermijd het altijd deze mier aan te raken! Reguliere bestrijdingsmiddelen helpen niet tegen de Farao mier, deze mier vraagt een speciale behandeling. De experts van EcoQueen gebruiken speciale chemische middelen om deze uitheemse mierensoort te bestrijden. De middelen worden dan door de mieren zelf verder verspreid door het hele nest heen waardoor koningin alle mieren zullen sterven. De expert doet dit uiteraard zo milieuvriendelijk en veilig mogelijk.